tribe_events Details

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Seri de lectura pentru cei mici- online

November 4, 2022 @ 7:00 pm - 8:00 pm

În această perioadă atelierele pentru cei mici au loc atât în mediul online – vinerea, într-o formulă interactivă, cât și la sediul muzeului – în zilele de sâmbătă. Sesiunile de lectură vă propun să descoperiți, săptămânal, câte un titlu de pe rafturile bibliotecii MNAC, alături de specialiștii din cadrul muzeului și de invitații lor.

Vinerea aceasta la Serile de lectură pentru cei mici explorăm ce de-al doilea volum din seria Poveștile lumii” semnată de Brad Florescu, Ce a uitat călătorul. Cele 19 povești din volum sunt ilustrate de artistul Ștefan Georgescu și sunt imprevizibile, adânci și înțelepte.

Călătorul din poveste a băut o licoare fermecată și a început să uite… Autorul însă nu a uitat nimic din toate poveștile care dau ocol lumii și a adunat în acest volum personaje dintre cele mai neobișnuite. Din Africa l-a adus pe zeul Anansi, care a încercat să-i ia locul lui Dumnezeu. Din Irlanda l-a convocat pe John Nebunul, un Ivan Turbincă un pic chefliu, dar isteț și greu de înșelat. Din Japonia i-a chemat pe șoriceii care au plecat în pelerinaj, codiță lângă codiță, iar din România pe brutarul Marin și pâinea lui cea bine dospită.

Fiecare poveste are tâlcul ei și ni-l transmite într-o formă amuzantă sau serioasă. Ilustrațiile sunt spectaculoase și refac o lume fermecată a basmelor, în care lucruri neobișnuite se pot întâmpla la fiecare pas și cu fiecare făptură călătoare care îți iese în drum.

Mulțumim Editurii Frontiera pentru titlul donat, pe care îl veți regăsi la biblioteca MNAC din cadrul Centrului de Documentare și Cercetare a Culturii Vizuale Mihai Oroveanu.

Potrivit pentru: copii începând cu vârsta de 2 ani și adulți, în limita a 25 locuri disponibile. Atelierele sunt incluzive, toți copiii cu dizabilități sunt bineveniți, indiferent de abilitățile lor artistice.

Acces: Înscrierea la atelier se face la adresa educatie@mnac.ro, menționând atelierul, numele, precum și vârsta participantului/participanților.
Înainte de începerea atelierelor veți primi din partea echipei noastre link-ul de Zoom unde acestea se vor desfășura.

Bilete: Participarea este gratuită.

Sursa: https://www.mnac.ro/event/1075/Weekend_la_MNAC_online_Seri_de_lectur%C4%83_pentru_cei_mici

 


Details

Date:
November 4, 2022
Time:
7:00 pm - 8:00 pm

Organizer

Muzeul Național de Artă Contemporană al României
Phone:
0040-21-3189137
Email:
educatie@mnac.ro
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național de Artă Contemporană al României
Str. Izvor 2-4, Aripa E4
Bucuresti, Bucuresti 050563 Romania
+ Google Map
Phone:
0040-21-3189137
View Venue Website